Op 1 januari splitste TEN, specialist in global engineering, zijn activiteiten op in vier business units. De scanningactiviteiten werden ondergebracht in de nieuwe business unit nio, dat zich toelegt op het digitaliseren van de werkelijkheid. Nio, when data becomes key. 
 
Groeien is kansen grijpen, keuzes maken en nog scherper aflijnen wat je als bedrijf wilt doen. Om die groei alle kansen te geven én om de klanten nog beter te bedienen, is er nu nio. Nio – negen in het Zweeds – is een gespecialiseerd scanning agency. Dé expert in het 3D scannen van de werkelijkheid via laser- of blauwlichtscanning.

Want to watch the movie in English? Click here.

Nauwkeurige plannen zijn essentieel bij elk bouw- en renovatie- of herbestemmingsproject. Maar wat te doen wanneer er geen plannen voorhanden zijn? Of wanneer het te (ver)bouwen project op het eerste gezicht niet op te meten valt? Met 3D-laserscanning biedt nio een nauwkeurige, kosten- en tijdbesparende oplossing waarbij elk detail nauwkeurig opgemeten wordt, ongeacht de moeilijkheidsgraad. Ook op moeilijk bereikbare plaatsen of onveilige locaties.
 
Voor het digitaliseren van de werkelijkheid gebruikt nio twee technieken: laserscanning voor grote oppervlaktes en voorwerpen; blauwlichtscanning voor kleinere objecten en een grotere graad van detail. De output kan heel uiteenlopend zijn: technische tekeningen, 3D-visualisaties, CAD-model, plan, oppervlaktestudie...
 
Als nieuwe speler op de scanningmarkt werkt nio verder aan de 10 jaar ervaring die reeds werd opgebouwd onder de vleugels van TEN. Helderder, afgelijnder, gebalder en met nog meer expertise.