OPDRACHT

Het Koninklijk Museum Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) restaureerde enkele van zijn portretbustes. Sommige beelden misten kleine onderdelen die ook opnieuw aangevuld moesten worden. Het KIK-IRPA kwam bij nio aankloppen met een specifieke opdracht: het beeld van Juan Domingo de Zuniga y Fonseca een linkerpink bezorgen voor een restauratie in opdracht van het KMSKA.

WAT WE DOEN

Om de nieuwe pink van de portretbuste te voorzien, maakten we 3D-scans van zowel de gipsen hand als de marmeren versie ter vergelijking. Het was vooral het breukvlak van de ontbrekende pink dat belangrijk was om te bepalen hoe de nieuwe pink eruit moest zien.

HOE WE HET DOEN

Met een doordacht stappenplan zorgden we ervoor dat het te restaureren beeld een nieuwe pink kreeg:

  • We scanden een beeld mét pink in het Museum voor Schone Kunsten in Brussel
  • We scanden het beeld zonder pink (origineel in marmer) om de breuklijn van de ontbrekende pink vast te leggen
  • Digitaal gaven we de bestaande pink het juiste breukvlak. Zo past hij perfect op het marmeren beeld.
  • Om 100% de juiste pasvorm te bekomen, voorzagen we verschillende groottes van de pink.
  • Onze klant KIK IRPA liet verschillende 3D files, die nio aanleverde, in 3D printen om op basis daarvan een mal te maken voor de nieuwe pink.

RESULTAAT & MEERWAARDE

Door de techniek van 3D-scanning kon nio het beeld van Juan Domingo de Zuniga y Fonseca van een nieuwe pink voorzien. Onze geavanceerde tools maakten het mogelijk om alles in beeld te brengen en het gewenste resultaat voor KMSKA te bekomen.

NEEM CONTACT MET ONS OP